Save the Children Nederland is op zoek naar een nieuwe collega die het Digital Team komt versterken. Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen en heb je een voorliefde voor verhalen en nieuws binnen een internationale organisatie dan zit je bij ons goed! Samen met een ambitieus team ga je aan de slag om Save the Children Nederland digitaal op de kaart te zetten.

Over Save the Children:
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren.

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer.

Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als webredacteur?

Het Digital Team ontsluit alle content vanuit onze organisatie via digitale kanalen naar onze donateurs en stakeholders. De website van Save the Children Nederland vormt hierin de spil waar alle belangen samenkomen. Om dit in goede banen te leiden ga jij de content vormgeven en structureren zodat het aansluit bij onze bezoekers.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

  • Ophalen van informatie uit ons internationale netwerk
  • Redigeren van informatie en verhalen naar waardevolle web content
  • Publiceren van content op onze website in lijn met de content strategie en content kalender.
  • Bewaken en optimaliseren van de vindbaarheid van onze content
  • Afstemmen van content met andere collega’s en kanalen
  • Bewaken van content kwaliteit en processen

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een collega die wil bijdragen aan de toekomst van kinderen en die creatief en proactief aan de slag gaat met al onze content. Iemand die zoekt naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen om bezoekers te boeien en te binden. Iemand die actief collega’s opzoekt en samen de essentie van de content blootlegt.

Belangrijke eigenschappen voor deze functie zijn:

  • Je hebt gevoel voor storytelling, verhaallijnen en ‘tone-of-voice’
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je bent creatief
  • Je bent flexibel
  • Je bent nauwkeurig

Wat staat er op jouw CV?

  • Opleiding: HBO werk- en denkniveau
  • Ervaring: 1-2 jaar werkervaring in vergelijkbare rol en ervaring met content managementsystemen
  • Vaardigheden: Uitstekende schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Praktisch: Je bent gerechtigd om in Nederland te werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?

In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen.

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

This vacancy is archived.

Recommended for you