DRC Integration søger en projektkonsulent i Aalborg til en nyoprettet skoleindsats for flygtningebørn

DRC Integration søger en projektkonsulent til et nyt udviklingsprojekt på skoleområdet målrettet flygtningebørn i den danske folkeskole. Projektstillingen er placeret i Aalborg og er en tidsbegrænset ansættelse på 32 timer ugentligt frem til den 31. december 2025. Vi søger en engageret kollega, som har arbejdserfaring med integrationsprojekter og kendskab til børne- og skoleområdet, og som dermed kan bidrage til at styrke skolegangen for flygtningebørn og børn med etnisk minoritetsbaggrund.

Om stillingen

Flygtningebørn og børn med etnisk minoritetsbaggrund klarer sig ofte dårligere fagligt i den danske folkeskole end etnisk danske børn, og de har som følge heraf ofte også ringere uddannelsesmuligheder og langsigtede livsvilkår. DRC Integration vil med et nyt udviklingsprojekt på skoleområdet styrke målgruppens skolegang og faglige udvikling ved at tage udgangspunkt i flygtningebørnenes særlige behov fagligt og trivselsmæssigt, samt ved at støtte børnenes forældre til i højere grad at engagere sig i deres børns skolegang. Konkret vil der gennem skoleindsatsen blive etableret frivilligdrevne lektiecafeer for flygtningebørn i 4.-7. klasse, hvor der både er fokus på faglighed, fællesskab, trivsel og øget kendskab til kulturelle koder og samværsformer i skolen og samfundet. Samtidig tilbydes forældrene forløb, som giver dem større viden om skoledagen i en dansk folkeskole og konkrete redskaber til i højere grad at støtte og engagere sig i deres børns skolegang.

Projektkonsulentens primære opgave bliver at rekruttere og understøtte frivillige i varetagelsen af lektiecafeerne, bidrage til planlægning af forældreforløbene samt opbygge og understøtte det løbende samarbejde med skoler og andre relevante aktører. Indsatsen iværksættes nationalt på 15 skoler, og der må forventes en del rejseaktivitet på tværs af landet, som i det daglige koordineres og fordeles geografisk med indsatsens projektleder. Det vil derfor være en fordel, hvis du har kørekort og adgang til egen bil.

Dine primære arbejdsopgaver

At rekruttere frivillige og sikre daglig drift af lokale lektiecafeer på skoler i udvalgte kommuner. At bidrage til planlægning af opkvalificerende forløb for børnenes forældre. At samarbejde med skoler og øvrige lokale aktører om etablering og understøttelse af indsatsen. At understøtte indsatsens frivillige gennem løbende sparring og afholdelse af workshops. At bidrage til løbende dokumentation og monitorering af indsatsen. At varetage løbende ad hoc-opgaver i driften af projektindsatsen.

Som projektkonsulent vil du også deltage i de øvrige aktiviteter i DRC Integration, herunder sektionsmøder, relevant opkvalificering og diverse arrangementer. Projektkonsulenten refererer i det daglige til projektlederen for indsatsen og vil have chefen for Projekter i DRC Integration som nærmeste leder.

Din profil

Relevant videregående uddannelse og dokumenteret erfaring med projektarbejde. Erfaring med flygtninge- og integrationsområdet, herunder kendskab til børne- og skoleområdet. Erhvervserfaring fra lignende civilsamfundsorganisationer eller kommunale indsatser. Gode samarbejdsevner, men også lyst til og erfaring med at arbejde selvstændigt. Dygtig til at kommunikere i både skrift og tale.

Vi tilbyder

Ansættelsesperiode: Tiltrædelse den 1. april 2023. Stillingen er tidsbegrænset frem til den 31. december 2025, hvor projektbevillingen udløber.

Arbejdstid: 32 timer/uge. Der kan forekomme opgaver om aftenen og i weekenderne.

Arbejdssted: Stillingen har i udgangspunktet kontorplads på adressen Hadsundvej 35, 9000 Aalborg, hvor projektlederen også sidder fysisk placeret.

Løn- og ansættelsesvilkår: Ansættelsen følger gældende overenskomst mellem DRC Dansk Flygtningehjælp og den relevante faglige organisation.

Yderligere information

Hvis du ønsker flere oplysninger om stillingen, så er du velkommen til at kontakte projektleder Helle Hørup på helle.hoerup@drc.ngo eller projektchef Jacob Midtgaard på jacob.midtgaard@drc.ngo

Ansøgningsproces

Din ansøgning med CV skal være os i hænde senest søndag den 19. februar 2023. Ansættelsessamtaler forventes afholdt onsdag den 22. eller torsdag den 23. februar 2023 med henblik på opstart i stillingen den 1. april 2023.

Stillingen kan kun søges online, hvor du kan vedhæfte din ansøgning med CV.

--

DRC Dansk Flygtningehjælp ønsker at fremme ligestillingen og opfordrer derfor alle kvalificerede at søge uanset alder, køn, religion, handikap eller etnisk baggrund. DRC Dansk Flygtningehjælp er en privat humanitær samarbejdsorganisation, der bistår med løsninger på flygtningeområdet såvel internationalt som nationalt, vejleder i asylspørgsmål og samarbejder med frivillige i lokalsamfundet.

This vacancy is archived.

Recommended for you